www.BUTA.hu E z i t t e n a P é t e r k e h o l n a p j a ... | html text |
Alkohol | Bulik | Akvárium | Programok | Túra | Kert | Zene |
Bulik=>Nyúlpörkölt: |
Nyúlpörkölt kialakulási folyamatahozzávalók
elkészítésVégy egy házinyulat, hátsó lábainál akaszd hurkokba, majd egy elegáns mozdulattal a füleit megragadva vágd tarkón! Ha elájult, a szemei irreálisan elfordulnak. Fend meg a késed, mely legyen hegyes, majd hidegvéreddel felvértezve (fejét fülénél megemelve) szúrd nyakon a nyuszikát:(((( A fülét csak akkor ereszd el, ha már kivérzett szegény. Késeddel a 'zokni' vonalán hasítsd fel a nyúlbundát, majd folytasd egyenes vonalban a combtőig. Elegáns mozdulattal meztelenítsd le a nyuszi altestét. Ă?vatosan vágd körbe a 'nyúlpopsit', majd vetkőztesd tovább hónaljig. Szedd össze minden erődet, és a hónaljig tekert bundát két kézzel megragadva, egyszerűen húzd le a nyúlról! Ha a nyakánál megakadna, simán fejezd le! Különítsd el az étek számára fontos részeket a hulladéktól, utóbbit vesd a kutyáknak. Egy kis horror, avagy 'kopasznyúlfej' több nézetből: Vágd le nyúlúr maradványait a bokáknál, a hurokban maradt rész kiszárítva kulcstartónak ideális! Mosd meg és darabold fel a húst! Rakj tüzet, tisztítsd meg a bográcsot, vágj apróra hagymát, paprikát, paradicsomot! Bográcsot nyúlhájjal helyezd a tűzre, majd a hagymát párold üvegesre, ezután rakd bele a paprikát és paradicsomot, illetve a fűszereket. Ha megroggyantak, tedd bele a húst, pirítsd, majd öntsd fel kellő mennyiségű vízzel! Hámozz krumplit! Kóstolgatás közepette fűszerezd, és az elpárolgott vizet pótold vörösborral! A pörkölt kialakulásának végéhez közeledve add hozzá a burgonyát, és ha szükséges fűszerezd! Ha elkészült, tálald bográcsban és fogyaszd jóízűen nem gondolva szegény nyuszira. |